Blog

Olvass utána!

Life coach – Mit is csinál valójában?

Life coach – Mit is csinál valójában?

A life coaching fő célja, hogy segítse a klienst a kreativitás előhívásában, az erősségek és képességek feltérképezésében, a célok pontos megfogalmazásban, a saját magához való viszonyának épülésében, az önbizalom növelésében. Ezek által nő a kliens teljesítőképessége, motiváltsága, fókuszáltsága és így kézbe tudja venni a saját életét.

bővebben
Lehet, hogy ki vagyok égve?

Lehet, hogy ki vagyok égve?

Sokan mondják magukról, hogy burnout szindrómában szenvednek, legtöbben úgy gondolják, hogy a kiégésük a munkahelyi stressz miatt. Tudjuk pontosan, mit jelent ez? A burnout szindróma egy tünetegyüttes, amely hosszútávú fokozott érzelmi megterhelés, kedvezőtlen stresszhatások következtében létrejövő fizikai-érzelmi-mentális kimerülés.

bővebben
Jaj ne! Megint egy konfliktus!

Jaj ne! Megint egy konfliktus!

A konfliktus feszültséggel jár, aminek mértéke nagymértékben függ az önismereti szintünktől, hogy milyen mintákat, hozunk, milyen a stressztűrő képességünk, hogyan reagál a testünk a feszültségre. Minél jobban ismerjük önmagunkat, annál jobban képesek vagyunk saját érdekeinket asszertíven érvényesíteni és empatikusan odafigyelni a másikra.

bővebben
Az asszertivitás, mint arany középút

Az asszertivitás, mint arany középút

Az asszertív kommunikáció egy tanulható készség, ami egyszerre teremti meg az önérvényesítést és mások érdekeinek empatikus figyelembe vételét, vagyis felvállaljuk az érzéseinket, az igényeinket és el is mondjuk azokat úgy, hogy közben meghallgatjuk a másikat, megértjük az ő álláspontját. Megtanulunk kompromisszumot kötni egymás között.

bővebben
Stresszkezelés mesterfokon

Stresszkezelés mesterfokon

Ahhoz, hogy képesek legyünk a stresszkezelést mesterfokon művelni, előbb tudást kell gyűjtenünk. Minél több oldalról megértjük, megismerjük a stresszt, annál jobbak leszünk a stresszkezelésben is. A győzelem titka, hogy megfigyeljük és megismerjük az “ellenséget”, megtanuljuk a megfelelő technikákat és fejlesztjük az önismeretünket.

bővebben